Blodpotatis

Material
  • Inget
Kategori
Betyg 4.10/23

Beskrivning
En läskig form av mördarleken

Utse blodpotatisen genom att alla deltagare står i ring och blundar och lekledaren petar försiktigt i ryggen på den person som utses till Blodpotatis.

När detta är klart får alla titta, och alla övriga deltagare är potatisar.

Släck sedan ner rummet så det är mörkt. Kanske ska det inte vara alltför många möbler i rummet då det finns risk att man har ner något eller slår sig.

Nu får alla deltagare famla runt i mörkret tills de krockar med någon. Krockar man med någon viskar man försiktigt i den andres öra vad man är, dvs "Potatis" eller "Blodpotatis". Den andra viskar tillbaka vad denne är för slags potatis. Är båda potatisar händer det inget utan man famlar vidare i mörkret.

Däremot om den ena råkar vara Blodpotatis dör Potatisen. När man fått "Blodpotatis" viskat i sitt öra väntar man ca 5 sekunder och därefter dör man. Och när man dör gör man det ljudligt och med inlevelse!

Den döda potatisen är nu inte helt ute i leken, utan får då uppgift att vara "dödskör". Dödskören som ju vet vem blodpotatisen är får nu göra ljudeffekter till det hela. Ju närmre blodpotatisen kommer en potatis desto mer ljuder dödskören. Detta är väldigt stressande för de andra potatisarna som inte har någon aning om vem som är blodpotatis...

Leken fortsätter tills att bara blodpotatisen är kvar och alla potatisar är med i dödskören.
Bidrag från:
Elinne

Kommentarer

1. Reeeneeen - 2012-09-27 17:43:31  
Verkar jätte roligt! :)

Skriv en kommentar







Pin It on Pinterest