Konboll

Material
  • Boll
  • 2 plintar
  • 10 koner
  • Lagband
Kategori
Betyg 3.86/138

Beskrivning
Deltagarna delas in i två lag. Varje lag har en plint på sin planhalva med fem stycken koner uppställda på. Målet är att välta ner motståndarlagets koner genom att träffa dem med en mjukboll. Det är inte tillåtet att springa med bollen (eller kasta den framåt åt sig själv att plocka upp) den måste passas mellan lagmedlemmarna. Poäng delas ut för varje kon som välts ner. Konerna får inte hållas kvar på plats utan bara göra svåra att träffa genom att stå i vägen helt enkelt. När koner blivit välta ställs de tillbaka på plats igen och det lag vars koner blivit välta börjar boll från egen plint.
Föregående sida
 

Kommentarer

1. Jj - 2011-04-10 23:51:43  
vill man ha ännu fler koner eller slippa redskap att ställa dem på fungerar det bra att ställa konen i en stor rockring. välter inte konen direkt så välter den när den glider in i rockringen. Ger ganska kul spel då en träff inte automatiskt ger utdelning.
2. Niklas - 2015-04-07 16:32:34
Jag ställer många (kanske nio) konor på en bänk i vardera ända av salen. Det gäller då att få ner alla motståndarlagets konor för att vinna. Man kastar från sin planhalva mot bänken som står på andra planhalvan.
3. Magnus - 2017-02-12 20:39:45
En variant är att man får över den konen som åker ner. Den som skjutit ner konen måste springa över med konan till sin bänk och är under tiden inte med i spelet. Motståndarlaget är för en stund en person mer. Spelet böljar fram och tillbaka till man lyckats få över alla koner till sin bänk. Fartfylld och jobbig. 4 elever i varje lag är bra för att få alla delaktiga

Supertips! Tack! //micke
4. Tobias - 2023-11-29 19:03:04
Brukar istället köra en variant på denna och dodge ball.

Delar i klassen i två lag med bänkar i mitten och en bänk längre bak i vardera lag som man ställer exempelvis tre koner på.
Eleverna vinner genom att antingen kasta så konerna välter ner eller "bränner ut" det andra laget genom att träffa dem med bollar.
Har man blivit träffad ställer man sig vid sidan, men om någon i ens lag tar lyra får en person komma tillbaka in i spelet.
Till första kommentaren

Skriv en kommentar







Pin It on Pinterest