Alla kungenssöner/döttrar

Material
  • Blandade gymnastikredskap
  • Ärtpåsar eller lagband
Kategori
Betyg 3.70/23

Beskrivning
Här gäller det att smyga sig fram utan att bli upptäckt och ta en skatt ur kungens skattkista! Väldigt poppis.

I en gymnastiksal förbereds leken genom att en skatt av ärtpåsar eller lekband läggs längs ena kortsidan. Mot väggen ställs en låg pallplint på vilken kungen ska stå och vaka över sin skatt. Massor av gymnastikmaterial, som plintar, mattor etc, ställs ut i resten av salen på ett sätt som gör att man kan gömma sig bakom dessa. En av deltagarna utses till kung och ställer sig på pallplinten mot väggen vid skatterna. Övriga är kungens söner och döttrar, de ställer sig längs motsatt kortsida.

Leken börjar genom att kungen ställer sig med ryggen mot deltagarna, blundar och räknar HÖGT och lagom långsamt till 3. Under tiden springer övriga så långt de hinner och vågar mot skatten. Så fort kungen räknat till tre öppnar han ögonen och vänder sig om. Då måste sönerna och döttrarna hunnit gömma sig bakom något. Alla som kungen kan se säger han namnet på och var de gömmer sig, t.ex "Adam bakom plinten!". Då måste Adam gå tillbaka till kortsidan och börja om.

När man oupptäckt lyckats ta sig ända fram till skatterna tar man EN skatt och får fri lejd tillbaka till start sidan. Vinner gör den som, när alla skatter är slut, har flest.
Föregående sida
 

Kommentarer

1. Lisal - 2010-04-07 11:15:11  
Åh, den här leken körde jag i lågstadiet, väcker goda minnen :' <3
2. Mailena - 2024-02-02 13:00:22
Ungef&auml;r detta har vi gjort &auml;ven p&aring; h&ouml;gstadiet men ist&auml;llet anv&auml;nt en tjockmattor som 1 eller tv&aring; ska ligga bakom och p&aring; tjockmattan har vi haft band och &auml;rtp&aring;sar som vi skulle springa och ta och vi var uppdelade i flera lag s&aring; det lag som hade samlat flest saker vann och emellan tjockmattan och rockringarna som d&aring; &auml;r lagens h&ouml;gkvarter har det funnits hinder att g&ouml;mma sig bakom s&aring; om den eller de bakom mattan ser n&aring;gon s&aring; ska de s&auml;ga namnet och var de g&ouml;mmer sig. ganska kul &auml;ven om man g&aring;r i h&ouml;gstadiet

Skriv en kommentar







Pin It on Pinterest